»Skupaj pozivava vse, naj bo dan slovenske hrane vsak dan, saj lahko samo skupaj pomagamo našim pridelovalcem in jim damo tisto dostojanstvo in veljavo, ki jim gre.«
»Zaradi zaprtja šol so ostale velike količine dobre, zdrave, lokalno pridelane hrane, ki je kmetje niso mogli prodati. Ob tem se še bolj zavedamo pomena te lokalne hrane in vseh posledic nakupovanja hrane pri lokalnih pridelovalcih.«
»Takšen način ponudbe razvrednoti delo rejcev (pridelovalcev), ima negativen vpliv za oblikovanje odkupnih cen v prihodnje, razvrednoti pomen kakovostne, lokalno pridelane hrane kot strateške dobrine ter vnaša dodatno nezadovoljstvo v odnose med deležniki preskrbe s hrano, tudi s sumom o dampingu.«
»Imamo dovoljšne količine izdelkov, ki jih pridelajo domači pridelovalci in v tem trenutku je ključno, da jih z nakupom podpremo in si s tem zagotavljamo nemoteno preskrbo s hrano.«
»Ali lahko z ekološko pridelavo pridelamo dovolj hrane, ki bo cenovno dostopna potrošnikom, pridelovalcu pa omogočila pravično plačilo znotraj agroživilske industrije?«
»Ko je na voljo dovolj slovenskih pridelkov, ustavimo nakupe tujih in ponudimo kupcu samo lokalne. Od svoje strategije podpore lokalnim pridelovalcem in kmetom ne odstopamo niti v primeru višjih cen.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju