»Miši, voluharice, kunci, divji zajci, to so najpomembnejši gostitelji v našem okolju. Okuženi so lahko tudi klopi, ki so lahko hkrati gostitelji in hkrati prenašalci.«
»Virus se tako prenaša na okolje, na našo hrano, in ko to vdahnemo, se lahko okužimo.«
»Prvi je virus Pumaala, ki poteka relativno lažje, drugi je virus Dobrava, ki so ga odkrili slovenski mikrobiologi. Pri tem je lahko okužba hujša.«
»Gostitelji so glede vstopanja v EU optimistični.«
»Tako bo lahko posumil na tularemijo oz. zajčjo mrzlico, ki jo zdravimo z drugačnim antibiotikom kot za običajno pljučnico.«
»Ko spomladi oziroma poleti pospravljamo podstrešja, kleti in skladišča, te prostore najprej temeljito prezračimo za vsaj 30 minut in se v tem času ne zadržujemo v prostoru.«
»V tem primeru svetujemo najprej razkuževanje, po razkuževanju pa še mokro čiščenje.«
»Čez nekaj dni se pojavita medel vid in v najhujših primerih odpoved ledvic.«
»Ključno sporočilo predstavitve slovenskega turističnega gospodarstva na WTM je, da slovenski turizem kot dober gostitelj vabi turiste, naj se v Sloveniji počutijo kot doma, jo raziskujejo in doživijo na svoj avtentičen način, hkrati pa jih poziva, naj bodo kot dobri gostje in obiskovalci pri tem spoštljivi, obzirni, odgovorni do lokalnega okolja in prebivalcev.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju