»Zelo smo hvaležni čebelarski zvezi za pobudo z medenim zajtrkom pred nekaj več kot desetletjem in da se je ta promocijski dan razvil v dan slovenske hrane. Danes z ministrom Ciglerjem Kraljem podpisujeva motivacijsko pismo za vse domove za starejše po Sloveniji, s katerim jih nagovarjamo, da ta dan slovenske hrane ne bi bil samo vsak tretji petek v novembru, ampak vsak dan.«
»Bolj kot katerekoli subvencije je pomembno, da damo priložnost slovenskim kmetov, to pa jim damo z nakupom njihovih izdelkov, zato sem zelo hvaležen za današnji dogodek ob dnevu slovenske hrane.«
»Zaradi zaprtja šol so ostale velike količine dobre, zdrave, lokalno pridelane hrane, ki je kmetje niso mogli prodati. Ob tem se še bolj zavedamo pomena te lokalne hrane in vseh posledic nakupovanja hrane pri lokalnih pridelovalcih.«
»Skupaj pozivava vse, naj bo dan slovenske hrane vsak dan, saj lahko samo skupaj pomagamo našim pridelovalcem in jim damo tisto dostojanstvo in veljavo, ki jim gre.«
»Ukvarjamo se s financami, kadrovskimi zadevami, odpovedovanjem ali prestavljanjem prireditev na poznejši datum in pa s pripravami na težko pričakovani trenutek, ko bomo spet obratovali. Tudi kongresni oddelek še deluje in poizvedovanja za kongresne prireditve ali najem dvoran niso popolnoma zamrla.«