»9. septembra bo potekala prva takšna vseslovenska borza, na katero so vabljeni pridelovalci hrane na eni strani, na drugi strani pa predstavniki gostinstva in turizma in predstavniki šolskih zavodov, ki se ukvarjajo s prehrano v takšnih zavodih. Za vse je udeležba brezplačna, pogoj pa je prijava do 1. julija.«
»Zelo smo hvaležni čebelarski zvezi za pobudo z medenim zajtrkom pred nekaj več kot desetletjem in da se je ta promocijski dan razvil v dan slovenske hrane. Danes z ministrom Ciglerjem Kraljem podpisujeva motivacijsko pismo za vse domove za starejše po Sloveniji, s katerim jih nagovarjamo, da ta dan slovenske hrane ne bi bil samo vsak tretji petek v novembru, ampak vsak dan.«
»Bolj kot katerekoli subvencije je pomembno, da damo priložnost slovenskim kmetov, to pa jim damo z nakupom njihovih izdelkov, zato sem zelo hvaležen za današnji dogodek ob dnevu slovenske hrane.«
»Zaradi zaprtja šol so ostale velike količine dobre, zdrave, lokalno pridelane hrane, ki je kmetje niso mogli prodati. Ob tem se še bolj zavedamo pomena te lokalne hrane in vseh posledic nakupovanja hrane pri lokalnih pridelovalcih.«
»Skupaj pozivava vse, naj bo dan slovenske hrane vsak dan, saj lahko samo skupaj pomagamo našim pridelovalcem in jim damo tisto dostojanstvo in veljavo, ki jim gre.«
»Otroci veliko tega znanja pridobijo in ga mnogokrat tudi širijo v svoje družine, kjer je marsikdaj pri odraslih manjša ozaveščenost kot pri otrocih.«