»Ti izdelki imajo lahko manj kot 2 g sladkorja na 100 g živila, lahko pa neki izdelek, ki je mogoče označen z atraktivnimi trditvami o vsebnosti vitamina D, koristnosti za zdravje, morda tudi z oglaševanjem za otroke, včasih vsebuje tudi več kot 35 g sladkorja.«
»Podobno stanje opažajo tudi v mnogih drugih razvitih državah, razlog za to pa je sodoben način prehranjevanja, ki vključuje preveč visoko predelanih živil z majhno vsebnostjo prehranskih vlaknin.«
»Še največ dokazov o škodljivosti je zbranih za sladkane pijače, katerih uživanje so znanstveniki povezali z različnimi kroničnimi presnovnimi boleznimi, vključno z debelostjo, nealkoholno zamaščenostjo jeter in sladkorno boleznijo tipa 2.«
»Če želimo v oljčnem olju ohraniti kar največ za zdravje koristnih snovi, predvsem antioksidantov, je najbolje, da ga uporabljamo za hladne jedi, ali pa da ga dodamo v čim kasnejši fazi kuhanja.«
»Ključni cilji tega projekta so spodbujanje prebivalcev k prebiranju označb na živilih, izobraževanje, da bodo te podatke iz označb razumeli in jih uporabljali pri izboru zdravih živil, in spodbujanje proizvajalcev k izboljševanju sestave živil.«