»Menim, da bi bilo prav, da bi se. Vsaj tako smo počeli v prvi polovici covidne krize v preteklem letu. Prav bi bilo, da bi oživili način komuniciranja, ki smo ga imeli na začetku krize, in bi ukrepe kreirali skupaj.«
»Če gostje ob prihodu nimajo opravljenega negativnega testa, morajo lastniki lokala zagotoviti dovolj hitrih testov za samotestiranje. Gost se tako lahko ob nadzoru gostinca testira neposredno pred vstopom v gostinski obrat.«
»Razumemo slabo voljo trgovcev, predvsem manjših, vendar je zdravje na prvem mestu. Vsaka odločitev, ki jo vlada v teh dneh sprejme, je težka in predvsem plod tehtanja različnih scenarijev ter sledenje največji koristi za vse državljane.«
»Poudarjamo, da gostinski lokali niso bili nikoli vir okužb, zato si želimo, da se odprejo gostinski lokali po vsej Sloveniji, ne samo v posameznih regijah.«
»Gostinci bijejo plat zvona! Po večmesečnem zaprtju gostinskih lokalov na celotnem območju države je bilo mnogo gostincev zaradi nevzdržnih stroškov, ki se ne morejo več kriti iz prihrankov ali prepočasne ter prenizke pomoči države, primorano že trajno zapreti svoja vrata!«
»Tudi gostincem ob Ljubljanici je promet padel za 50 odstotkov. Pa ni, da le tarnajo, to je realna in dejanska kriza, za nas gostince je to katastrofalno.«
»Če mi priznavamo pomen zdravstveni stroki, ko predlaga določene ukrepe, bi tudi ta morala spoznati, da ko se ti ukrepi tičejo posamezne panoge, bi bilo tudi tej panogi treba prisluhniti.«