18. februar 2021
»Preden smo zaprli, smo dnevno pripravili od 100 do 150 malic za posamezne zaposlene iz podjetij v okolici, nato pa smo morali vse te malice razvažati, kar je bil logističen problem, zaposliti smo morali dodatne ljudi.«
Miha Houston je opisal logistične težave pri pripravi malic za zaposlene pred zaprtjem gostinskega obrata.
18. februar 2021
18. februar 2021
»Vprašala nas je, koliko hrane razvozimo, kaj počnemo. Povedali smo, da večinoma hranimo poslovne uporabnike, in sama nam je povedala, da nam tega ni treba voziti, da lahko pri nas jejo, če se držimo ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19.«
Ana Vojnovič Zorman je povzela dialog med inšpektorico in lastnikom resorta glede postrežbe hrane v gostilni.
18. februar 2021
»Organizirana prehrana med delom se izvaja pod pogoji, da se upoštevajo priporočila NIJZ-ja, in pod pogojem, da so istočasno v gostinskem obratu samo delavci iz enega podjetja, ki predstavljajo mehurček.«
Andreja Mojškrc je pojasnila pogoje za organizirano prehrano med delom v gostinskem obratu.
18. februar 2021
18. februar 2021