»Prebivalec Srbije v povprečju za hrano porabi kar 40 odstotkov prihodka.«
»Trajnostna arhitektura si prizadeva za zmanjšanje odtisa grajenega okolja in hkrati za boljšo kakovost življenja. Lahko denimo neguje urbano kmetovanje, kar pripomore k preskrbi s hrano, lahko optimizira porabo vode ter promovira odgovorno porabo in proizvodnjo.«
»Evropska komisija se ne more več izogibati odločnim ukrepom za reševanje okoljskih in družbenih vplivov naše porabe hrane. Zdaj je čas, da se lotimo globoko zakoreninjenih problemov, ki so bistvo tega, kako proizvajamo in uživamo hrano.«
»To bo vodilo tudi v večjo porabo cenejše hrane, ki je energijsko bogata, a ima malo hranilnih snovi. Posledici tega bosta višanje telesne teže in slabše zdravje revnejšega prebivalstva.«
»Oskrba s hrano bo predstavljala odločilno vprašanje 21. stoletja. Brez močnega in hitrega zmanjšanja izpustov toplogrednih plinov in porabe naravnih virov v sistemih oskrbe s hrano ne bo mogoče doseči ciljev pariškega sporazuma in Agende ZN-a za trajnostni razvoj do leta 2030.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju