»Mednarodni potencial naše avtentične in kakovostne ponudbe potrjuje letošnji naziv Maribora kot najboljše evropske kulinarične destinacije, zato je naša ambicija prepoznavnost mariborskega martinovanja v širšem evropskem prostoru.«
»Ta situacija lahko pomaga našim chefom odkriti naše korenine, našo dediščino in se znebiti nepotrebnih obsesij z nordijsko kuhinjo ipd. in se končno zaljubiti v svojo deželo.«
»Boršč naj bi pripadal samo enemu. Enemu narodu, eni narodnosti. Nemogoče si ga je bilo deliti, nemogoče, da bi ga vsaka gospodinja v vsaki regiji lahko skuhala na svoj način. Niso bili pripravljeni na kompromise, o tem govorimo.«
»Hrana je v svoji raznolikosti nekaj, kar nas povezuje. Zato lahko rečemo, da se skupni evropski temi s temo Dober tek! pridružuje tudi Slovenija.«
»Ob voščilu Dober tek! najprej pomislimo na hrano, toplino doma, harmonijo okusov ..., vendar pa so to vsakodnevno frazo sooblikovalci DEKD in TKD bogato razširili.«
»Prisluhnili so zgodbam, vzpostavili vez s preteklostjo, s tradicijo pridobivanja hrane in prehranjevanja, črpali so iz izkušenj in znanj naših prednikov, vse sestavine povezali in jih začinili s sodobnimi prizadevanji po bolj trajnostnem, zdravem in sonaravnem bivanju ter vračanju h koreninam.«
»Številna gledališča in muzeji v skoraj vsakem mestu, številne galerije, knjižnice, glasbeno-plesne dogodke so povezali in njihovo ponudbo nanizali v kulturni abonma Polna žlica kulture.«
»Zato veseli, da prav letos, ko je Slovenija nosilka naziva Evropska gastronomska regija 2021, dobivamo nov produkt, ki povezuje kulturo in gastronomijo v obliki vsebinsko bogato zasnovanega abonmaja.«
»In dodala, da je prepričana, da abonma nagovarja na način, da ljudje pri raziskovanju Slovenije zavijejo tudi z uhojenih poti.«