17. maj 2023
17. maj 2023
»Takoj ko vinaigrette pride v stik s komponentami rdečega zelja, začnejo barve bledeti, tako kot rdeče-modri pigmenti na van Goghovih slikah.«
Ernst de Witte opisuje učinek vinaigrette na sestavine jedi, navdihnjeni s platnom Vincenta van Gogha.
17. maj 2023
17. maj 2023
»Nenehno spremljamo naše slike in se je že zgodilo, da je bil naslov spremenjen, ker je bilo upodobljeno nekaj drugega, kot se je sprva mislilo.«
Tiskovni predstavnik van Goghovega muzeja pojasnjuje prakso spremljanja slik in spreminjanja naslovov glede na vsebino.
5. avgust 2021
»Ivačič je bil vseslovenska zvezda. Kar predolgo je bil pozabljen, in prav je, da častimo to dediščino, četudi morda gibanja, v katerih je sodeloval, v sodobni kulinariki niso več tako moderna.«
Alenka Černelič Krošelj je ob postavitvi razstave izrazila mnenje o pomembnosti ohranjanja dediščine Ivana Ivačiča.