»V prvi vrsti je pomembno predvsem to, da si želimo gostinci delati. Delati tako, da ne bomo ogrožali zdravja tako svojih zaposlenih kot tudi ne gostov.«
»Apeliram tako na gostince kot tudi na goste: ravnajmo odgovorno in spoštujmo ukrepe, da se lahko čim prej vrnemo v normalno življenje.«
»Če gostje ob prihodu nimajo opravljenega negativnega testa, morajo lastniki lokala zagotoviti dovolj hitrih testov za samotestiranje. Gost se tako lahko ob nadzoru gostinca testira neposredno pred vstopom v gostinski obrat.«
»Vsi gostinci so se znašli v težkem položaju, zato bi moral javni poziv zajemati vse gostinske dejavnosti, ne glede na število zaposlenih.«
»Higienska varnost je novi luksuz v hotelirstvu. Vsem kolegom hotelirjem in gostincem polagam na srce, da bolj striktno, kot se jih bodo držali in gostu to tudi dali vedeti, bolj jih bo gost spoštoval in se pri njih počutil varno.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju