»Nikoli nismo dobili podatkov o okužbah v gostinskih lokalih, zato imamo argumentirane razloge za to zahtevo.«
»Preden smo zaprli, smo dnevno pripravili od 100 do 150 malic za posamezne zaposlene iz podjetij v okolici, nato pa smo morali vse te malice razvažati, kar je bil logističen problem, zaposliti smo morali dodatne ljudi.«
»Vprašala nas je, koliko hrane razvozimo, kaj počnemo. Povedali smo, da večinoma hranimo poslovne uporabnike, in sama nam je povedala, da nam tega ni treba voziti, da lahko pri nas jejo, če se držimo ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19.«
»Organizirana prehrana med delom se izvaja pod pogoji, da se upoštevajo priporočila NIJZ-ja, in pod pogojem, da so istočasno v gostinskem obratu samo delavci iz enega podjetja, ki predstavljajo mehurček.«
»Zakaj vse do zdaj niste dali nobene možnosti za vsaj delno odprtje gostinskih lokalov tistim gostincem, ki imajo možnost pripravljati malice za delavce, predvsem tople in zdrave obroke, in kulturno zaužitje te malice v toplem prostoru, pod okriljem nadzora in spoštovanja vseh ukrepov.«
»Kot v vsaki krizi doslej največja bremena nosijo prav delavci. Kapital se ohranja, položaj delavcev pa se vse bolj slabša. Govoriti, da smo na isti ladji, je veliko sprenevedanje.«
»Trgovke in trgovci, ki so morali prekriti police z otroškimi izdelki, tekstilnim blagom in drugimi tehničnimi izdelki, morajo v svoj že tako natrpan delavnik vključiti še komunikacijo z ogorčenimi strankami, ki jezno sprašujejo, zakaj lahko kupijo pustne kostume, in ne nujno potrebnih zimskih nogavic.«
»Glede na to, da so nekatera podjetja na podlagi odloka zaprta že več mesecev, so izgube v tem času ogromne. Zato bi morali po vzoru Avstrije najti rešitev, kako bi tem podjetjem povrnili vsaj delno nadomestilo za izpad prometa.«
»Nesmiselno je ostajati odprt in biti tako prepuščen mučnemu umiranju na obroke – naša podjetja umirajo. Državljanska vojna bo, saj ljudje nimajo več denarja – vlada se igra z ognjem.«