»Kdor razume, pač razume. Sam ne razumem, a če je ukaz takšen, ga bomo pač ubogali. Hišice bomo zaklenili in čakali na spremembo. Stvar, ki se zdaj dogaja, je res nerazumljiva.«
»Za gostinske vrtove oziroma gostince v tem smislu smo zelo veseli, da lahko obratujejo, nam pa dejansko ni jasna razlika med sejemsko dejavnostjo in gostinskim vrtom nekaj metrov stran.«
»Prerazporeditev tveganja med vse deležnike, torej po celotni verigi. Da ne bodo samo kmetije tiste, ki bodo morale delovati pod najnižjimi prodajnimi cenami, medtem ko bodo vsi drugi povečevali svoje prihodke.«
»Če bi uveljavili podražitev pet plus deset odstotkov, bi bilo verjetno za letošnje leto zadosti. Ampak še naprej se bo treba pogovarjati o novih podražitvah.«
»Podatek, da se ena tretjina proizvedene hrane zavrže, moramo spremeniti, kar pomeni, da moramo spremeniti tudi sebe in družbene norme. V Sloveniji smo že pripravili strategijo za zmanjševanje izgub in odpadne hrane v verigi preskrbe s hrano, ki naslavlja celotno verigo in vključuje več sektorjev.«
»Hrana je v svoji raznolikosti nekaj, kar nas povezuje. Zato lahko rečemo, da se skupni evropski temi s temo Dober tek! pridružuje tudi Slovenija.«
»Ob voščilu Dober tek! najprej pomislimo na hrano, toplino doma, harmonijo okusov ..., vendar pa so to vsakodnevno frazo sooblikovalci DEKD in TKD bogato razširili.«
»Prisluhnili so zgodbam, vzpostavili vez s preteklostjo, s tradicijo pridobivanja hrane in prehranjevanja, črpali so iz izkušenj in znanj naših prednikov, vse sestavine povezali in jih začinili s sodobnimi prizadevanji po bolj trajnostnem, zdravem in sonaravnem bivanju ter vračanju h koreninam.«
»Predlog je ministrstvo pripravilo tako, 'da bo mogoče z dodatnimi sredstvi hitro in kontinuirano zagotavljati pomoč najbolj ogroženim, brez dodatnega administrativnega bremena'.«
»Surovine so doživele nerazumen skok cen: koruza se je podražila za okrog 40 %, ječmen za 20 %, pšenica za 30 %, proteini, ki so vir v krmi, za 60 %.«