18. november 2025
18. november 2025
18. november 2025
18. november 2025
18. november 2025
18. november 2025
18. november 2025
»Kruh zavzema pomemben delež v prehrani večine prebivalcev, zato predstavlja odlično priložnost za izboljšanje profila prehranskega vnosa celotne populacije, na tem področju pa je tudi še veliko priložnosti za izboljševanje sestave živil s strani nosilcev živilske dejavnosti«
Poudarila je pomen kruha v prehrani in priložnosti za izboljšave.
18. november 2025
30. julij 2025
30. julij 2025
»Podobno stanje opažajo tudi v mnogih drugih razvitih državah, razlog za to pa je sodoben način prehranjevanja, ki vključuje preveč visoko predelanih živil z majhno vsebnostjo prehranskih vlaknin.«
Pravst je opisal stanje vnosa vlaknin v Sloveniji v primerjavi z drugimi državami.
30. julij 2025
30. julij 2025
30. julij 2025
»Zadosten vnos prehranskih vlaknin je povezan z nižjim tveganjem za pojav bolezni srca in ožilja, sladkorne bolezni tipa 2, raka debelega črevesa ter tudi za preprečevanje težav z zaprtjem in povišanim holesterolom.«
Lavriša je izpostavila koristi zadostnega vnosa prehranskih vlaknin.