»Za hlebec sira, ki tehta približno 40 kilogramov, potrebujemo 550 litrov mleka. Za kilogram sira potrebujemo 14 litrov mleka, izguba mleka in drugih sestavin je torej ogromna. Hlebec nato zori dve leti, v tem času pa izgubi veliko vode, zaradi česar postaja vse trši. Rezanje koluta traja dobrih 15 minut.«
»Če gledamo prodajno ceno in zadovoljstvo, smo bili letos zelo uspešni. Prodaja parmezana je bila zaradi covida 19 sicer slabša, a smo lahko imeli podjetje ves čas odprto. Brez težav smo izdelovali in prodajali živilske izdelke.«
»Leta 2012 so z evropskimi sredstvi za mlade povečali hlev in s tem prostor za teleta. 'Evropska podpora je bila odločilnega pomena za našo dejavnost, saj smo lahko zgradili nov hlev. Tako lahko nadaljujemo delo, ki nam je všeč,' razloži Francesca.«
»Rojeni smo bili v naravi in rasli smo v njej, obkroženi z živalmi. Zato je to za nas zadovoljstvo, hkrati pa se tudi žrtvjujemo, saj je urnik naporen. Živali spremljamo, kot da so otroci. Za nas ni sobote in nedelje. To delo je naša strast in nam daje veliko zadovoljstva.«