»Danes pa si želimo še več - da bi tudi slovensko poslovno okolje za startupe odraslo. Želimo si okolje, ki bo konkurenčno najboljšim na svetu, sposobno vzgajati, zadržati in pritegniti najboljše talente in podjetja.«
»Psihoanaliza je najbogatejše pričevanje o številnih in kompleksnih orodjih in strategijah, ki so si jih izmislili ljudje, z neskončno inovativnostjo, da bi blokirali in sabotirali lastno srečo.«
»Obstajajo tudi stalne zemljepisne razlike v inovacijski uspešnosti, pri čemer so vodilni inovatorji in večina močnih inovatorjev predvsem v severni in zahodni Evropi, številni zmerni in nastajajoči inovatorji pa v južni in vzhodni Evropi.«
»Slovenija je izvozno naravnana družba, brez izvoza ni slovenskega gospodarstva, zato je pomembno, da na takšnih forumih pogledamo, kaj smo naredili v preteklosti, kaj je ta trenutek v sedanjosti in kakšne so možnosti za izboljšave.«
»Ogromno je potenciala, tudi neizkoriščenega, smo pa zdaj v obdobju, ko lahko tudi skozi Varnostni svet ZN-a bistveno bolj odpiramo vrata tudi gospodarstvu.«
»Pri tem je pomembno, da vse dejavnosti spremljajo napori za razvoj bolj podpornega poslovnega okolja, tako za izboljšanje položaja in konkurenčnosti slovenskih podjetij, vključno z zagonskimi podjetji, kot za privabljanje najbolj inovativnih podjetij na svetu. To vključuje naslavljanje že znanih izzivov na različnih področjih, kot so infrastruktura, javne finance, davčna politika in delovna zakonodaja, ob tem pa je treba poskrbeti tudi za večjo spolno uravnoteženost v upravnih odborih podjetij, saj se brez nje po nepotrebnem izgublja velik potencial.«
»Za povečanje inovativnosti v Sloveniji večinoma ne potrebujemo sredstev, ampak predvsem ugodno zakonodajo, ki je zdaj dejansko v pripravi. Verjamem, da bomo z dialogom postavili Slovenijo v ospredje Evropske unije in sveta.«
»Star pregovor pravi, da več glav več ve. Sam pa pravim, da več rok na kmetiji tudi več naredi, zato bi se rad ob tej priložnosti zahvalil vsem svojim domačim, družini, prijateljem in sosedom, ki mi večkrat priskočijo na pomoč – doma, da je delo hitreje opravljeno, in tudi tokrat pri mojem sodelovanju v projektu IMK. Hvala pa tudi vsem vam, ki ste glasovali zame, in strokovni komisiji, ki ste v meni in mojih izdelkih prepoznali inovativnost.«
»Ključno je bilo, da sta inovativnost in razvoj kmetije izhajala iz srca mladega kmeta. Letošnji nagrajenec se je izkazal tudi z velikim potencialom za nadaljnji razvoj svoje kmetije, ki jo je ustvaril s trdim delom ob pomoči predane družine. Njegova premišljenost in inovativnost se izražata v tem, kako se mu je v zelo kratkem času uspelo prebiti na trg z vrhunskimi izdelki, ki jih ponuja v lastni trgovinici na kmetiji.«
»Prepričana sem, da kmetijstvo ni zaviralec sprememb, temveč ključni akter napredka in blaginje družbe, zato verjamem v vodilno vlogo kmetov in kmetic pri spremembah na bolje, iskanju trajnostnih rešitev in prilagoditev na posledice podnebnih sprememb. Te so čedalje bolj krute in vidno vplivajo na kakovost našega življenja in hrane.«
»Dolgo pričakovani sistem predstavlja 'prelomnico v zgodovini tehnološkega in družbenega napredka na naši celini'.«
»Treba je biti previden, po eni strani lahko enotna zaščita pomeni tudi nezadovoljstvo predvsem pri malih in srednje velikih podjetjih, ki na ta način mogoče vidijo omejevanje konkurence.«
»S soprogo Matejo veliko obiskujeva sejme, vsaj tri ali štiri na leto. Tam vidiva, kaj je novega, kakšni so novi produkti in tako dobiva kakšno idejo. Druga stvar pa so naši butiki po Sloveniji, v katerih smo z našimi kupci zelo interaktivni, zelo radi se z njimi pogovarjamo in ti zelo radi kaj predlagajo. Skozi pogovor vidimo, kaj si trg želi.«
»Proizvodnja se nahaja v stari ljudski šoli in surovine za čokolado smo do zdaj morali v prvo in drugo nadstropje prenašati z dvigalom, kar je bilo za delavce precej naporno. Letos smo v pritličju naredili tri velike kotle in pripravljeno čokolado pumpamo v prvo in drugo nadstropje. Tako smo delavce razbremenili prenašanja težkih surovin, kar nam prihrani tudi čas.«
»Trenutno nimamo nobenih težav s samo dobavo kakava. Zaradi Covida-19 nam trenutno največji izziv predstavljajo zaposleni. Prej smo imeli 12 zaposlenih, trenutno jih imamo samo 8. Ko je bilo največ dela, smo imeli dodatno tudi 10 zunanjih delavcev. Trenutno veliko delava tudi sama z Urbanom, mislim pa, da se bodo te stvari sčasoma izboljšale. Delavce imamo tudi v butikih, a glavni so v proizvodnji, kjer je dela ogromno.«