»Našli smo jo po naključju. Bila je blatna in smo jo oprali z vodo. Zavedeli smo se, da gre za dragoceno stvar, a nismo vedeli, da ima tako veliko arheološko vrednost. Zahvaljujemo se bogu in ponosni smo, da je ostal v naši deželi, v Palestini, vse od kanaanskih časov.«
»Za hlebec sira, ki tehta približno 40 kilogramov, potrebujemo 550 litrov mleka. Za kilogram sira potrebujemo 14 litrov mleka, izguba mleka in drugih sestavin je torej ogromna. Hlebec nato zori dve leti, v tem času pa izgubi veliko vode, zaradi česar postaja vse trši. Rezanje koluta traja dobrih 15 minut.«
»Rojeni smo bili v naravi in rasli smo v njej, obkroženi z živalmi. Zato je to za nas zadovoljstvo, hkrati pa se tudi žrtvjujemo, saj je urnik naporen. Živali spremljamo, kot da so otroci. Za nas ni sobote in nedelje. To delo je naša strast in nam daje veliko zadovoljstva.«
»Bi moralo biti vrednotenje glede na dejansko rabo. Če je predvideno za neko gradnjo, pa se še uporablja kot kmetijska površina, potem ne more biti vrednoteno po tem, kaj vse nekoč bo, ampak po tistem, za kar se dejansko uporablja.«